Manuele therapie is de onmisbare schakel om pijnvrij te leven!

Afspraak maken

Manuele therapie

Klachten

Manuele therapie is geschikt voor klachten die, naast dat deze gepaard gaan met pijn of stijfheid, ook hun oorsprong vinden in het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Een behandeling heeft direct effect doordat de functie van de gewrichten en de houding wordt verbeterd. Ook het bewegen verloopt gemakkelijker. Veel voorkomende klachten waar manuele therapie effectief voor is, zijn:

 • hoofd- en nekpijn, vaak in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom of een stijve bovenrug
 • nek- en schouderklachten, al dan niet met pijn die uitstraalt tot in de armen
 • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
 • heupklachten
 • lage rugklachten, al dan niet met uitstralende pijn naar de benen
 • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek

Behandelmethode

Ik werk (hoofdzakelijk) volgens de methode van de Utrechtse school (de Van der Bijl-methode). Dit houdt in dat ik op subtiele, gerichte en meestal pijnloze wijze de gewrichten in het lichaam beweeg.

Intake en bewegingsanalyse

Ik zal in een eerste gesprek vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer en waar de klachten optreden, hoe lang de klachten al bestaan en wanneer de klachten toe en afnemen. Daarna start ik met een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse. Ieder persoon is anders gevormd en uniek. Geen lichaam is gelijk. Dat houdt ook in dat ieder persoon zijn eigen manier van bewegen heeft en dus zijn eigen individuele bewegingsvoorkeur en bewegingspatroon.

Functiestoring

Het evenwicht tussen de bewegingsvoorkeur en de vorm van het lichaam kan verstoord raken door diverse (inwendige en uitwendige) factoren. Dit kan functiestoornissen tot gevolg hebben. Deze functiestoornissen kunnen op hun beurt weer leiden tot klachten aan of van het bewegingsapparaat, zoals pijn, stijfheid en/of een bewegingsbeperking. Het lichaam beweegt als geheel. Een functiestoring van één gewricht zal dan ook leiden tot veranderingen in andere gewrichten.

Jouw doel en behandelplan

Vervolgens bespreek ik met jou jouw persoonlijke doelen en wat je hoopt te bereiken met de behandeling. Wat wil je (weer) kunnen? Waarna ik het behandelplan met je doorneem.

De behandeling

Na de bewegingsanalyse/diagnose en het vaststellen van het behandelplan, zal ik gedurende de behandelingen op subtiele, gerichte en meestal pijnloze wijze gewrichten in het lichaam bewegen. Hierdoor laat ik de gewrichten weer in de juiste richting bewegen en de klachten herstellen.

Evaluatie

Nadat het behandelplan is uitgevoerd, vindt een evaluatie plaats om te bepalen of en in welke mate de behandelingen effectief zijn geweest. Als de hulpvraag beantwoord is, zullen we de behandelperiode afsluiten door middel van een eindevaluatie.

Vragen omtrent de gezondheid

Zou je de volgende vragen kunnen beantwoorden?

 • Heb je nu COVID-19?
 • Heb je nu huisgenoten/gezinsleden met COVID-19?
 • Ben je genezen van COVID-19 korter dan 2 weken geleden?
 • Heb je één of meerdere van de volgende symptomen: koorts (>38 graden), verkoudheidsklachten, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheidsklachten?
 • Heeft een huisgenoot/gezinslid met deze symptomen?
 • Ben je in thuisisolatie?

Beantwoord je een van deze vragen met Ja? Neem dan eerst contact met mij op. Het consult kan verplaatst worden of online plaatsvinden via een Videoconsult (Physitrack).

Waarom met pijn blijven lopen als je er met een goed behandelplan vanaf kunt komen?

Contact

Stel uw vraag of dien een afspraak verzoek in via het onderstaande formulier. Liever een afspraak maken via Whatsapp?Afspraak via WhatsApp

Openingstijden

Maandag
8:00 – 21:00 uur
Dinsdag
8:00 – 18:00 uur
Woensdag
8:00 – 20:00 uur
Donderdag
8:00 – 18:00 uur
Vrijdag
gesloten

Afspraak annuleren?

Heeft u een afspraak gemaakt, maar bent u verhinderd? Annuleer de afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren. Wanneer u niet tijdig afzegt wordt 75% van de reeds gereserveerde tijd in rekening gebracht.